Wie is Nancy Schuurman?

Ik  ben een hard werkende professional, die het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.  

Mijn visie op coaching is gebaseerd op de positieve psychologie, d.w.z. uitgaan van wat nog wel kan en mogelijk is i.p.v. focussen op wat niet (meer) mogelijk is.

Ik heb in mijn leven diverse keren voor moeilijke keuzes gestaan en momenten gehad waarop ik even niet meer wist hoe ik verder moest. Ik ken de problematieken waarmee ik werk vanuit professionele hoek, maar ook deels vanuit eigen ervaring. Uiteindelijk ben ik er, ook dankzij hulp van anderen, steeds weer sterker uit gekomen. 

Wat kan je van mij verwachten als coach:

 • Ik ben een opgewekte sensitieve, warme persoonlijkheid, die goed kan luisteren  en zeer betrokken is bij mijn coachees. 
  Ik geef je graag de aandacht die je verdient.
 • Ik ben  eerlijk en open in de communicatie.  
  Ik vind het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je alles kan zeggen waar je mee zit.
 • Ik werk op een heldere, gestructureerde  en doelgerichte manier.

Feedback van coachees:

“Bij jou kon ik echt mezelf zijn. Je heb dingen verteld die ik zelden met anderen deel”  (Linda).

“Jij ziet mij en niet mijn hersenletsel. Bij jou voel ik weer volwaardig. Je hebt me geholpen om weer trots te zijn op wie ik ben” (Frans).

Opleiding

 • HBO Toegepast Psycholoog (3e jaar), afgeronde specialisatie Individuele Coaching. Geregistreerd bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (zie www.nobco.nl)
 • HBO opgeleid logopedist (Kwaliteitsregister Paramedici; KP nummer: 89901776591)
 • Geregistreerd afasietherapeut
 • Universitair opgeleid Spraak-en Taalpatholoog

 

Huidige werkkring
Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen coachpraktijk, werk ik als coach/toegepast psycholoog (i.o) en als logopedist/afasietherapeut bij een revalidatiekliniek. Tevens werk ik als coach/docent met studenten van een HBO-opleiding.

 

Werkervaring bij verschillende doelgroepen:

 • Cliënten met een breuk in de levenslijn door ziekte van henzelf of hun partner.
  Ik heb veel gewerkt met cliënten die door een beroerte, trauma of andere hersenaandoening, afasie of andere cognitieve problemen hebben gekregen. Ik werk(te) in zowel de ouderenzorg, de revalidatie als in een afasiecentrum. Daarnaast heb ik ervaring met mensen met Parkinson en dementie. Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van client en familie, op het gebied van verliesverwerking en het hervinden van balans in hun leven.
  Door mijn achtergrond als logopedist ben ik  in staat de coaching aan te passen aan de communicatieve mogelijkheden van mijn coachees en te adviseren bij communicatieproblematiek.
 • Gezonde volwassenen (o.a. verzorgenden en verpleegkundigen in opleiding) met problemen in de studie en werk t.g.v. o.a. planningsproblemen, faalangst en perfectionisme en/of het vinden van balans in het leven.
 • Jong volwassenen die begeleiding nodig hebben in hun persoonlijke ontwikkeling, zoals het zoeken naar en ontwikkelen van hun kwaliteiten die ze nodig hebben voor opleiding of werk.