Life Coaching

   Life coaching concentreert zich op de kwaliteit en vormgeving van het leven.

   Deze vorm van coaching richt zich op het onderzoeken van wat je wilt met je leven. Misschien vraag je je vaak af of dit nu alles is of dat je wel de juiste keuzes in je leven gemaakt hebt. Misschien heb je het idee dat je de grip op je leven kwijt bent. In deze tijd van social media waarop je je voortdurend vergelijkt met anderen, lijkt het soms alsof anderen het veel beter doen dan jij. Hierdoor kan je gaan twijfelen over je relatie, je werk en of jij wel goed genoeg bent. Misschien weet je wel wat je wil, maar niet hoe je tot verandering kan komen.

   Als coach heb ik geen kant- en klare oplossing voor jou, maar samen gaan we op zoek naar wat voor jou echt waardevol is en ontdekken hoe jij je leven in wil en kan richten!  We gaan op zoek naar antwoorden op drie basis vragen:  Wie ben ik? Wat wil ik? En… Wat kan ik?   Door het stellen van gerichte vragen en het gebruik van diverse technieken leer je te ontdekken wat jou belemmert en wat jou juist helpt  om je verder te ontwikkelen.

    

   Voorbeeld: Iris ( 38 jaar, 2 kinderen (6 en 3 jaar),  parttime werkzaam als fysiotherapeut. “Ik voel me voortdurend heen en weer getrokken tussen een goede moeder zijn en een goede  collega. Ik heb het gevoel dat ik het nooit goed genoeg doe. Anderen lijken dit allemaal zo makkelijk te kunnen combineren, ze zullen wel op mij neerkijken. Ik  vraag me af of ik misschien beter kan stoppen met werken.”

   Iris heeft samen met mij in kaart gebracht wat in haar ogen een goede collega en een goede moeder is en in hoeverre ze daar aan voldoet.  Daarnaast is ze op onderzoek uitgegaan om te achterhalen hoe anderen uit haar omgeving tegen haar aankijken. Uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat ze veel voor anderen invulde en  het  vooral haar gedachten waren die leidden tot een gevoel van onbekwaamheid.  De collega’s waardeerden haar ten zeerste, ook al werkte ze parttime. Dit gaf haar het gevoel dat ze mocht zijn wie ze was en kon ze meer tevreden zijn met haar rol als parttime werkende moeder.

     Wat bied ik jou?

     Inzet van diverse methodieken en tools, afhankelijk van jouw vraag en persoonlijkheid.

     Enkele voorbeelden van methodieken die ik in kan zetten:

     • Cognitief gericht, o.a. vanuit de Rationeel Emotieve Therapie
     • Oplossingsgerichte benadering
     • Lichaamsgerichte benadering
     • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, visualisatieoefeningen
     • Schaal wandelen, kernkwaliteiten analyse